Министърът на външните работи на Китай Уан И заяви, че

...
Министърът на външните работи на Китай Уан И заяви, че
Коментари Харесай

Китай призова за рестарт на отношенията със САЩ

Министърът на външните работи на Китай Уан И съобщи, че Вашингтон и Пекин могат да работят взаимно по тематики като климатичните промени и пандемията от ковид , в случай че поправят повредените двустранни връзки, осведоми " Ройтерс ".

Уан И, който също е член на Държавния съвет означи, че Пекин е подготвен да стартира градивен разговор с Вашингтон , откакто връзките сред двете суперсили стигнах до най-ниската си точка от десетилетия по време на мандата на американския президент Доналд Тръмп.
 Съединени американски щати, Китай и Русия - дестабилизиращите света суперсили
Съединени американски щати, Китай и Русия - дестабилизиращите света суперсили

Само Европейски Съюз се възприема като стабилизиращ фактор на международната сцена

Топ дипломатът на Китай прикани Вашингтон да отстрани митата върху китайски артикули и да изостави нареченото от него нерационално угнетяване на китайския софтуерен бранш. Според Уан И това ще докара до " нужните условия " за съдействие.

Преди Уан да приказва на конгрес, проведен от Министерството на външните работи, бяха пуснати фрагменти от пинг понг дипломацията от 1972 година, когато замяна на удари сред играчи от двете страни откри пътя на тогавашния президент на Съединени американски щати Ричард Никсън да посети Китай.

Китайският министър прикани Вашингтон да зачита главните ползи на Китай, да приключи " опетняването " на ръководещата Комунистическа партия, да приключи намесата във вътрешните работи на страната и да приключи " безмълвното си утвърждение " за сепаратистките сили в Тайван.
 Китай - какво не му доближава, с цел да е новата суперсила
Китай - какво не му доближава, с цел да е новата суперсила

В конкуренцията за световно въздействие наличието на Китай се усеща на всички континенти, както и в границите на интернационалните организации. Той продължава да отхапва територия търпеливо и настойчиво

" През последните няколко години Съединени американски щати като цяло прекратиха двустранния разговор на всички равнища . Готови сме за открита връзка с американската страна и осъществяване на разговор за разрешаване на проблемите ", разгласи Уан И.

Министърът акцентира, че е позитивна стъпка.

Говорителят на китайското външно министерство Уан Уенбин разяснява, че Китай, Съединени американски щати и Европа би трябвало да работят дружно за поддържане на мултилатерализма.
 Джо Байдън разисква с Г-7 Китай
Джо Байдън разисква с Г-7 Китай

Белият дом готви нова политика по отношение на Пекин
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР