Министърът на външните работи на Израел призова западните си съюзници

...
Министърът на външните работи на Израел призова западните си съюзници
Коментари Харесай

Израел призова за още санкции срещу Иран

Министърът на външните работи на Израел прикани западните си съдружници да наложат наказания против иранската стратегия за балистични ракети и да разгласят Иранската революционна армия за терористична организация след първата в историята директна военна офанзива на Техеран против Тел Авив, съобщи Ройтерс.

" Заедно с военния отговор на нападението с ракети и дронове, аз водя и дипломатическа офанзива против Иран ", написа външният министър Израел Кац в обява в обществените мрежи.

Той сподели, че е изпратил писма до 32 страни и е приказвал с редица съдружници, като ги е призовал да " наложат наказания върху иранската стратегия за балистични ракети и да разгласят Революционната армия за терористична организация, като метод Иран да бъде спрян и отслабен. "
" Трябва да спрем Иран в този момент, преди да е станало прекомерно късно ", добави той.

Израел разгласи, че ще отговори на нападението на Иран с дронове и ракети от уикенда, макар апелите за въздържаност, отправени му от неговите съдружници, които се стремят да избегнат ескалация на спора в Близкия изток.

Групата на седемте най-големи стопански системи в света  - Г-7, към този момент работи по пакет от координирани ограничения против Иран, заяви английският министър председател Риши Сунак.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР