Министърът на външните работи на Иран Абас Аракчи ще посети

...
Министърът на външните работи на Иран Абас Аракчи ще посети
Коментари Харесай

Иран търси подкрепа в съседните държави

Министърът на външните работи на Иран Абас Аракчи ще посети Саудитска Арабия и други страни в района от вторник, с цел да разиска районни въпроси и да работи за прекъсване на " закононарушенията " на Израел в Газа и Ливан, оповестиха държавните медии на Иран, представени от " Ройтерс ".

Арабските страни от Персийския залив - множеството от които огромни експортьори на сила като Иран - са се пробвали да уверят Техеран в техния неутралитет в спора сред Иран и Израел, споделиха източници на " Ройтерс " предходната седмица.

" Нашият разговор продължава във връзка с развиването в района за попречване на безсрамните закононарушения на ционисткия режим (Израел) в Ливан и продължение на закононарушенията в Газа ", сподели Аракчи във видео, публикувано от държавните медии.

Министрите от арабските страни от Персийския залив и Иран, присъстващи на среща на азиатските народи, проведена от Катар, концентрираха диалозите си към деескалацията, споделиха източници на Ройтерс в четвъртък.

Среща сред Иран и страните от Съвета за съдействие в Персийския залив се организира импровизирано.

" Отношенията ни постоянно са имали възходи и падения, само че има воля тези връзки да доведат до районно съдействие " сподели Аракчи.

Най-големият експортьор на нефт Саудитска Арабия имаше политическо доближаване с Техеран през последните години, което оказа помощ за облекчение на районното напрежение, само че връзките остават сложни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР