Министърът на външните работи на Индия Субраманям Джайшанкар се срещна

...
Министърът на външните работи на Индия Субраманям Джайшанкар се срещна
Коментари Харесай

Индия и Китай са обсъдили граничния спор в Хималаите

Министърът на външните работи на Индия Субраманям Джайшанкар се срещна с китайския си сътрудник Ван И в Казахстан , където двамата се съгласиха да ускорят договарянията за решение на проблемите по тяхната обща граница допустимо най-скоро, заяви Ню Делхи в изказване, представено от Ройтерс.

Индия и Китай споделят дълга хималайска граница, огромна част от която е ненапълно обрисувана, а връзките сред двете страни се утежниха след., при който починаха минимум 20 индийски и четирима китайски бойци.

Индия заяви, че Джайшанкар се е срещнал с Ван И на срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие в Астана, където те се съгласиха, че " продължаването на сегашната обстановка в граничните региони не е в полза на нито една от страните. "

Двамата министри се договориха да усилят срещите сред дипломатическите и военните си чиновници " с цел да разрешат останалите въпроси допустимо най-скоро, " съобщи индийското министерство на външните работи в изказване.

Индийският министър председател Нарендра Моди,, съобщи през април, че двете страни би трябвало незабавно да се заемат с " продължителната обстановка " по тяхната граница.

Индия и Китай, които разполагат с нуклеарни оръжия, са подсилили позициите си и са разположили спомагателни войски и съоръжение по границата от 2020 година, като напрежението между двете прилежащи и най-населени страни в света остава след кървавата гранична война през 1962 година

" Той (Джайшанкар) удостовери значимостта от цялостно съблюдаване на съответните двустранни съглашения, протоколи и разбирателства, реализирани сред двете държавни управления в предишното, " се споделя в изказването на Ню Делхи.
 Индия и Китай се споразумяха за деескалация на границата
Индия и Китай се споразумяха за деескалация на границата

Както и да върнат вкъщи хилядите свои бойци, ситуирани там
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР