Руският посланик Елеонора Мирофанова е имала поне 3 срещи с

...
Руският посланик Елеонора Мирофанова е имала поне 3 срещи с
Коментари Харесай

Руската посланичка на тайна среща с Ахмед Доган, искала да озапти Пеевски?

Руският дипломат Елеонора Мирофанова е имала най-малко 3 срещи с почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган в последните няколко месеца, научи Lupa.bg от свои сигурни източници. Последната среща е била предишния вторник - 25 юни, когато Митрофанова е посетила Доган в така наречен му сараи в столичния квартал " Бояна " оня ден. Срещата е траяла повече от час, твърди източника на медията. За засиленото другарство сред почетния ръководител на Движение за права и свободи и представителя на Путин в София имало информация и отчети в ДАНС.

Според осведомени, Митрофанова намерено е натоявала ръководителя на партията Делян Пеевски " да бъде озаптен " и да понижи агресивното си говорене против Русия. Буквално дни след последната среща сред Доган и съветската посланичка, стартира офанзивата против Пеевски. Отделни депутати и регионални организации са накарани да пишат заявления, изразяващи поддръжката си към Ахмед Доган.

Пеевски в последните 2 години е измежду най-активно говорещите против Русия и подкрепящи Украйна политици. Това е довело до нечовечен спор сред него и Доган още преди изборите, като почетния водач е упорствал, че " тази тематика не ни касае " и партията трябвало да остане неутрална, настояват източниците ни. Пеевски изрично е отказал и е заявил, че пътя на Движение за права и свободи съгласно него е " само и единствено евроатлантически ".

" Доган и бизнес кръга към него от години е проводник на съветските ползи. Откакто Делян Пеевски пое Движение за права и свободи, посоката се обърна, което съществено тормози Москва. Това е повода внезапно Доган да застане против законно определеното управление на партията си ", разясняват анализатори, които съзират съществени геополитически ползи в конфликта в партията, които комфортно се маскират като етнически.

Припомняме, че ръководителя на Движение за права и свободи в интервала 2013-2015 година Лютви Местан бе отсранен по решение на Доган точно след негова декларация против Русия в поддръжка на Турция при един от споровете сред Ердоган и Путин. Тогава, на коледното празненство на партията, Ахмед Доган назова това " груба неточност " на ръководителя Местан, а единствено няколко месеца по-късно водача бе отхвърлен. На негово място бе определен Мустафа Карадайъ.

" Битката в Движение за права и свободи в действителност е тази - Доган желае да върне партията в съветската орбита и да я нарежда към " Възраждане " и Българска социалистическа партия. Пеевски е безапелационен, че до момента в който е ръководител, това няма по какъв начин да се случи ", коментират няколко източника на Lupa.bg от партията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР