Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас публикува статия

...
Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас публикува статия
Коментари Харесай

Германският външен министър: Няма да позволим на Америка да ни се качи на главата

Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас разгласява публикация в авторитетния вестник Handelsblatt, озаглавена "Няма да позволим на Съединени американски щати да търгуват през главата ни ".

В публикацията той показва, че връзките сред Европа и Съединени американски щати доста са се трансформирали, като близостта от времето на Студената война към този момент е история.

"Целта на европейската политика е мощна и суверенна Европа. Само в тясно съдействие с Франция и останалите европейци може да се реализира баланс със Съединени американски щати. Европейският съюз би трябвало да се трансформира в опора на интернационалния ред, сътрудник за всички, които го одобряват ", написа Хайко Маас и споделя, че Съединени американски щати и Европа към този момент не споделят общи полезности в такава степен, както е било в предишното.

Според немския външен министър Европа би трябвало да построи самостоятелна от Съединени американски щати лична платежна система SWIFT и Европейски валутен фонд.

Той добавя, че що се отнася до партньорството в НАТО и битката с тероризма, европейците се нуждаят от Съединени американски щати, само че Европейски Съюз би трябвало да укрепи европейския дирек на Атлантическия контракт и да поеме повече отговорности, с цел да може да резервира стратегическото си партньорство със Съединени американски щати.

В същото време Хайко Маас показва, че европейците ясно са споделили на американците, че считат за неточност излизането на Вашингтон от нуклеарното съглашение с Иран и че Европейски Съюз ще предприеме ограничения за отбрана на европейските компании от възможни американски наказания.

В отговор на протекционистката политика на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп немският външен министър припомня, че европейските филиали на Apple, Гугъл, Фейсбук осъществят милиардни облаги всяка година, които репатрират в Америка, и предлага да бъде въведен специфичен налог върху активността им в Европа.

Иронията е, че туитовете от Белия дом ще насърчат основаването на една суверенна Европа, търсеща баланс. И ние крепко работим за това, приключва публикацията си Хайко Маас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР