Министърът на външните работи на Гърция Никос Дендиас пристигна на

...
Министърът на външните работи на Гърция Никос Дендиас пристигна на
Коментари Харесай

Никос Дендиас към Буяр Османи: Гърция може да бъде най-добрият приятел на Северна Македония

Министърът на външните работи на Гърция Никос Дендиас дойде на публично посещаване в Скопие, където бе посрещнат от македонския си сътрудник Буяр Османи, предава електронната медия Lider.mk. На взаимна конференция в Министерството на външните работи в Скопие Османи съобщи, че двамата ще обсъдят двустранните връзки в региона на стопанската система и енергетиката, както и европейските вероятности на Северна Македония.

Сред главните аргументи за визитата на Дендиас е инспекция на направеното досега от двете страни след подписването на Преспанското съглашение, напомня медията.

Османи се похвали с смяна на имената на улици и институции. На собствен ред Дендиас акцентира, че визитата му е знак за поддръжката на Гърция за процеса на европейска интеграция на Северна Македония.

„ Гърция е и може да бъде непосредствен помощник на Северна Македония и нейн най-хубав другар. Като прилежаща страна Гърция има интерес да обезпечи разцвет и непоклатимост. Западните Балкани в никакъв случай към този момент не би трябвало да се трансформират в буре барут в Европа “, прикани първият посланик на Атина при идването си в Скопие.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР