Министърът на външните работи на България Екатерина Захариева заяви, че

...
Министърът на външните работи на България Екатерина Захариева заяви, че
Коментари Харесай

Министър Захариева: Христо Стоичков прекали

Министърът на външните работи на България Екатерина Захариева съобщи, че Христо Стоичков е прекалил с изявленията си по адрес на вицепремиера на Испания Сорая Саенс де Сантамария и ще бъде освободен от длъжността на почетен консул в страната.

В студиото на " Тази заран " първият ни посланик беше безапелационна, че повода за решението на Външно министерство е невъзможността на футболиста да извършва отговорностите си, защото към този момент не живее в Испания.

" Благодарни сме за това, което Христо Стоичков е направил! Българските почетни консули нямат мандати, тъй че неговият не е изминал. Самият той сподели, че от година и половина не живее там, тъй че той по този начин или другояче ще бъде усложнен, тъй като няма по какъв начин да си почетен консул, в случай че не живееш на място. Нищо персонално, признателни сме за това, което е направил и се надяваме да приключим проблема ", сподели Захариева.

Тя отговори задочна на Камата, който преди дни съобщи за bTV, че институцията е застанала на страната на Испания, и по този метод му е посочила " червен картон ".

" Не сме взели страната на Испания, а на България. Сам може да си визиите, в случай че някой от почетните консули на друга страна в България се изкаже за който и да е български министър или вицепремиер, даже да има съображение... Той самият сподели, че не живее в Испания и ще бъде усложнен да извършва отговорностите си. Благодарни сме му, нищо персонално, само че мисля, че той прекали. Говорих с него, той ми сподели, че е провокиран от фрагментите с принуждение ", сподели министърът на външните работи.

След извършения в Каталуния референдум за самостоятелност на региона, Камата се изрече остро за вицепремиерът на Испания, като назова Де Сантамария и фамилията ѝ франкисти, а по-късно се извини, че е приказвал за малолетния наследник на политика.

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР