Израелски въздушни удари в централната част на Газа през нощта

...
Израелски въздушни удари в централната част на Газа през нощта
Коментари Харесай

Израелските удари взеха 18 жертви, включително кмет на бежански лагер

Израелски въздушни удари в централната част на Газа през нощта убиха 18 души, в това число кмета на бежанския лагер Нусейрат, оповестиха болнични чиновници в петък.

Ударите бяха ориентирани към бежанските лагери Нусейрат и Магази и градовете Деир ал-Балах и Завейда, съгласно Асошиейтед прес. Ияд ал-Мугари, кмет на лагера Нусейрат, беше погубен дружно с четири деца и една жена, оповестиха болнични чиновници, съобщи АП.

IDF заяви в петък, че е умъртвила десетки бойци на Хамас в централната част на Газа, съгласно израелските медии.

Говорител на Хамас сподели, че израелското „ ликвидиране на кмета на Нусейрат е военно закононарушение за основаване на безпорядък и умножаване на филантропичната рецесия “, съгласно Ал Джазира Палестина.

Ударите пристигнаха единствено часове след бомбардировката на Израел против ръководено от Организация на обединените нации учебно заведение, приютяващо стотици разселени палестинци в четвъртък. Повече от 30 души бяха убити при този удар, за който Израел твърди, че е ориентиран против бойци на Хамас, криещи се в класните стаи.

Жозеп Борел, първият посланик на Европейски Съюз, осъди бомбардирането на учебното заведение ал-Сарди в бежанския лагер Нусейрат като „ ужасяващо “ и прикани за следствие.

Повече от 36 000 палестинци, най-вече цивилни, са били убити, откогато Израел стартира нашествието си в линията Газа предишния октомври, съгласно ръководеното от Хамас здравно министерство. Израел стартира своята военна интервенция в отговор на терористичната офанзива на Хамас от 7 октомври, която остави 1200 мъртви израелци и видя към 250 взети за заложници.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР