Министърът на външните работи на Австралия Марис Пейн призова да

...
Министърът на външните работи на Австралия Марис Пейн призова да
Коментари Харесай

Австралия: Няма да участваме във военна подкрепа за Украйна

Министърът на външните работи на Австралия Марис Пейн прикани да не се вършат спекулации с допустима съветска експанзия по отношение на Украйна и прикани за продължение на дипломатическия разговор на западните страни с Русия.

В ефира на радио АВС в отговор на въпрос по отношение на вероятното навлизане на съветски войски на територията на Украйна, министърът означи, че спекулациите по този въпрос не са изключително потребни сега. Според Пейн е значимо да се взе участие в дипломатическата активност, с цел да се обезпечи изясненост във възгледите на страните – единомишленици, „ в нашия случай демократичните демокрации, и Австралия ще продължи да го прави “.
Австралия: Очакваме самопризнание от Русия за свалянето на малайзийския аероплан над Източна Украйна
Австралия упрекна Русия в дезинформация за следствието на случая с малайзийския аероплан, който беше свален над Източна Украйна през...
Прочети повече
Министърът означи за следващ път, че Австралия няма да оказва военна помощ на Украйна дори „ при положение на по-нататъшно изостряне на обстановката “.

„ Ние казахме, че няма да участваме във военна поддръжка на Украйна и няма да го създадем. Австралия, абсолютно, си сътрудничи тясно с сътрудниците от интернационалната общественост, в това число и с Украйна, и в случай че страната може да помогне в региона на киберсигурността, ще го създадем “, означи Пейн.

Тя акцентира, че Австралия продължава да приканва към деескалация на обстановката и поддържа суверенитета и териториалната целокупност на Украйна.

По-рано беше обявено, че австралийското външно министерство е предложило на жителите си да изоставен територията на Украйна и да се въздържат от пътешестване до тази страна заради заплаха от боен спор. По-късно Министерството на външните работи удостовери, че е взело решение да изтегли от дипломатическите задачи в Украйна чиновниците на австралийски държавни организации, както и членовете на фамилиите на чиновниците на посолството и консулствата на страната.
Украйна ще си набира уран от Австралия от началото на 2017 година
Украйна ще си набира уран от Австралия от началото на 2017 година. Двете страни подписаха съглашение по-рано тази година, в което бях...
Прочети повече
Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР