Министърът на външните работи и външноикономическите отношения на Унгария Петер

...
Министърът на външните работи и външноикономическите отношения на Унгария Петер
Коментари Харесай

Сиярто: Има сериозен риск светът отново да бъде разделен на блокове

Министърът на външните работи и външноикономическите връзки на Унгария Петер Сиярто не се съмнява във образуването на нов международен ред, само че не желае това да докара до делене на страните на блокове.

" Фактът, че се появява нов международен ред, е напълно явен. Все още не е ясно по какъв начин ще наподобява този международен ред. За страдание има сериозен риск светът още веднъж да бъде разграничен на блокове. Това би било доста неприятно за нас - ние имаме исторически опит по този въпрос ", Сиярто във Фейсбук.

„ Интересуваме се идващите няколко години да бъдат отдадени на връзките, взаимното допълнение и интернационалното културно съдействие. Сътрудничеството сред Изтока и Запада е от значително значение за битката с световната сигурност и икономическите закани “, сподели Сиярто.

Той добави, че тази самодейност, стартирана през 2013 година от китайския президент Си Дзинпин, служи точно на такива цели. Унгария стана първата страна от Европейски Съюз, която се причисли към него през 2015 година
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР