Министърът на туризма Зарица Динкова отхвърли ѝ от страна на

...
Министърът на туризма Зарица Динкова отхвърли ѝ от страна на
Коментари Харесай

Не може да плашим клиентите си, ако се оплачат: Министърът на туризма отговори на Алибегов

Министърът на туризма Зарица Динкова отхвърли ѝ от страна на ресторантьорските организации и удостовери позицията си, че несъответстващото отношение към клиентите вреди на целия имидж на българския туристически бранш.

" Туризмът е прекарване и това, което би трябвало да дадем на клиентите си, е качество и отношение. Моят зов беше да ми оказват помощ да защитим качеството на продукта. Защото аз не съм министър на ресторантьорите. Аз съм министър и на потребителите. Без клиент нямаме бизнес. Всички сме заинтригувани клиентите да са удовлетворени, с цел да има напредък ", сподели тя ден откакто организацията на Ричард Алибегов изиска тя да се отдръпна.

Поводът за напрежението беше предизвестието на Динкова, че отстъпката от Данък добавена стойност с понижената ставка на 9% може да се окаже незащитима след демонстрацията на жестоко отношение и закани със съд за клиента, който се оплака от сметката си за говежди стекове във Варна.

" Ресторантьорите са един сегмент от този бизнес, а аз опазих интереса на целия бранш. Не може да демонстрираме такова отношение в промишленост, в която гостоприемството и отношението е основата на продукта, който предлагаме.

Всички имат интерес имиджът на българския туризъм да не е да си плашим клиентите. Не може в случай че вие се оплачете, ние да ви съдим. Не може да има такава скрита опасност ", сподели още Динкова пред публицисти в понеделник.

против индивида, който подаде сигнала за цената на пържолите, пристигнаха от страна на Сдружението на Заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, които официално съставляват ползите на ресторантьорския бизнес.

Те нападнаха и КЗП с изказвания, че инспекциите им са " груба интервенция " в работата на частния бранш.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР