Министърът на туризма Зарица Динкова изпрати писма до министъра на

...
Министърът на туризма Зарица Динкова изпрати писма до министъра на
Коментари Харесай

Зарица призова дипломатите ни да следят чисто ли е морето

Министърът на туризма Зарица Динкова изпрати писма до министъра на стопанската система и външния министър писма с молба да бъдат осведомени всички български дипломатически задачи и комерсиалните ни аташета (СТИВ) по света за от време на време оповестената от Министерството на туризма систематизирана настояща информация за положението на морските води.

Министър Динкова осведоми за съществуването на обособената нова графа на институционалния уебсайт на Министерството на туризма – стъпка, която бе подхваната в първите дни след разлива от опустошения язовир в морските води към Одеса.

Целта е да бъде реализирана оптималната видимост на данните зад граница. Некоректни тълкования дават тревожни сигнали и учредения за отрицателно въздействие върху туристическия бранш и имиджа на страната ни като безвредна и спокойна дестинация.

Припомняме, че от 15 юни 2023 година на институционалния уебсайт на Министерството на туризма се разгласява систематизирана настояща информация за чистотата и температурата на морската вода по българските плажове в новосъздадената секция на централно очевидно място „ Информация за положението на морската вода по плажовете на българското Черноморие “.

Няма данни за замърсяване и към днешна дата.

Данните се актуализират от време на време и се разгласяват също в британската версия на уеб страницата на Министерството на туризма на трите съществени езика – британски, френски и немски, в обособената секция " Information on the condition of the sea water on the beaches of the Вulgarian seaside ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР