Министърът на туризма, Зарица Динкова, е изпратила писмо до концесионерите

...
Министърът на туризма, Зарица Динкова, е изпратила писмо до концесионерите
Коментари Харесай

Министерството на туризма нащрек за замърсяване от Украйна

Министърът на туризма, Зарица Динкова, е изпратила писмо до концесионерите на плажове, като ги е срещнала със обстановката, която породи след разрушаването на язовирната стена на язовир " Нова Каховка " в Украйна. В писмото тя прикани концесионерите да заемат дейна позиция и да дават помощ, в случай че е належащо, оповестиха от Министерството на туризма.

На сегашния стадий няма информация за замърсяване или превишени стойности на каквито и да е нездравословни субстанции в региона на българското черноморско крайбрежие след разрушаването на язовир " Нова Каховка, " обявиха от ведомството.

Въпреки това, Министерството на туризма, дружно с Министерството на околната среда и водите (МОСВ), Басейновата дирекция " Черноморски район " (БДЧР) - Варна, Изпълнителната организация по околна среда (ИАОС) и Областната администрация на Област Варна, са в подготвеност да реагират навременно на всяка възможна тревожна обстановка, обвързвана със замърсяване на морските води в българския крайбрежен регион, успокоиха от Министерството на туризма.
 Новият екоминистър: Черно море е чисто, няма мотив за паника
Новият екоминистър: Черно море е чисто, няма мотив за паника

Министерство на околната среда и водите следи за замърсяване след разрушаването на бент. Каховка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР