Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна с Мехмед Гюркайнак

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна с Мехмед Гюркайнак
Коментари Харесай

Посрещаме все повече турски туристи

Министърът на туризма Николина Ангелкова се срещна с Мехмед Гюркайнак - общоприет управител на Turkish Airlines - България, заяви пресцентърът на министерството. На срещата министър Ангелкова и Мехмед Гюркайнак са разискали вероятностите за двустранното съдействие, което още да увеличи обмена на туристи сред България и Турция.
 Николина Ангелкова се срещна с Мехмед Гюркайнак БГНЕС
Положителна е наклонността за развиване на туристическите контакти сред двете страни, показват от ведомството. Данните демонстрират, че от януари до юни 2017 година визитите в България от Турция са близо 534 000, което е растеж от 6%  спрямо същия интервал на предходната година. Така за полугодието южната ни съседка е третият задграничен пазар за страната ни, съгласно данните на Националния статистически институт.

Внимавайте, когато отивате на отмора в Турция, дебне нов вирус

С 8% се усилват визитите на турски жители у нас за туризъм. През предходната година турските жители са осъществили над 1,3 милиона пътувания до България, от тях 565 000 са били туристически, което е растеж от 8,9 на 100.

Повече от 3,3 млн. задгранични туристи са посетили България от януари до юни

За първите шест месеца на 2017 година българите, които са пътували към Турция, са повече от 643 000, което е 5,7 на 100 растеж по отношение на същия интервал на предходната година. А за цялата 2016 година пътувалите български жители към Турция са били над 1,2 милиона.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР