Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с Гари

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с Гари
Коментари Харесай

Министърът на туризма на Хърватия: Българският туризъм става разпознаваем

Министърът на туризма Николина Ангелкова организира работна среща с Гари Капели, министър на туризма на Република Хърватия. Двамата разговаряха в границите на срещата на високо равнище на министрите на туризма на страните членки на Европейски Съюз „ Туризъм и стопански напредък “ в София, оповестиха от Министерството на туризма, представени от Inews.

Министър Капели приветства напъните на Министерството на туризма да направи българските туристически артикули разпознаваеми на международния пазар. Той изрече удовлетворение от основаването на независимо Министерство на туризма в България, което е оценка за значимостта на бранша в страната, и съобщи готовността си за двустранно съдействие.

Министър Ангелкова показа пред хърватския си сътрудник позитивните данни за туризма в България. Над 8,8 млн. са задграничните туристически визити за цялата 2017 година Ръстът, който се регистрира, е 7,6% спрямо миналата година. Общо над 630 700 повече задгранични гости са пристигнали в България. Бележим растеж от над 26% на туристите от Република Хърватия, посетили България през 2017 година 23 хиляди хърватски туристи са избрали страната ни за своята почивка. Така Хърватия се подрежда на 35-о място измежду най-големите входящи дестинации у нас, означи министър Ангелкова.

Българското председателство на Съвета на Европейския съюз е опция, която ни дава късмет да се подчертае ролята на туризма като резистентен фактор за стопански напредък и като мост сред хората, страните и културите. Европредседателството е чудесна опция да разпространяваме страната си като туристическа дестинация за четири сезона, съобщи българският министър. Планират се опознавателни турове във всички страни от Западните Балкани през втората половина на 2018 година, уточни още тя. И добави, че планираме да представим в Хърватия опциите за морски, културно-исторически, балнео- и СПА туризъм у нас.

Двамата министри разискаха и капацитета за развиване у нас на филмовия туризъм. В България са снимани доста боливудски филми при извънредно положително съответствие на качество и цена. Очакваме включването на цифровите технологии да способства за позитивното развиване на туризма в страната, съобщи министър Ангелкова. И изясни, че българското Министерство на туризма е първото в интернационален проект, което пуска услуга с опция за непосредствено шерване на туристически обекти посредством Chat Extension на Вайбър.

Обсъдена бе и опцията за усилване на авиолиниите към далечни дестинации, която да способства за поощряване на туристическия продан сред страните. Ангелкова и Капели обявиха, че туризмът е общ артикул и за него е значимо съдействието сред държавните институции, частните организации и локалните общности.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР