Министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на
Коментари Харесай

Министър Ангелкова проведе работна среща с министъра на туризма на Аржентина

Министърът на туризма Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979... към профила организира работна среща с Хосе Сантос, министър на туризма на Република Аржентина. Двамата разговаряха в границите на интернационалното ревю FITUR в Мадрид, в което България взе участие с информативен щанд. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

Пред своя сътрудник министър Ангелкова показа резултатите в бранша за предходната година, както и идните начинания на ведомството по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, както и за по-важните събития до края на годината.

След по-малко от месец следва първото огромно събитие, което министерството провежда в границите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, сподели министър Ангелкова. И разясни, че то е среща на туристическите министри и е на тематика туризъм и цифровизация.

Общо с 6 събития ще се включи Министерството на туризма в програмата на председателството, от тях две са на високо равнище. Подготвяме и второто издание на „ Международния конгрес на международните цивилизации и античните направления “ (International Congress on World Civilizations and Ancient Routes), което ще се организира в средата на ноември в София, изясни още министърът. И разясни, че то се организира взаимно със Световната организация по туризъм.

На срещата двамата министри разискаха опциите за взаимни начинания, които могат да подкрепят развиването на туризма в страните им. Министерството на туризма на Република България и Министерството на туризма на Република Аржентина подписаха и меморандум за съгласие в региона на туризма през 2016 година Възможните сфери, в които страните могат да си сътрудничат, са създаване на туристически артикули, както в продан на информация и положителни практики.

Министър Сантос съобщи готовността си за съдействие, както и поддръжка при опция за реализация на бъдещи взаимни инициативни. И изрази вяра, че партньорството сред двете страни ще се развива все по-успешно, което ще подкрепи устойчивото развиване на туризма в България и Аржентина.

По време на диалога стана ясно, че министър Ангелкова ще взе участие по тематиките свързани с туризма на срещата на Г 20, която тази година ще се организира в Аржентина през април.

Аржентинските туристи, пристигнали в България през интервала януари-ноември 2017 година, са няколко хиляди и са се нараснали с над 40 на 100 по отношение на същия интервал година по-рано.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР