С полагането на клетва днес народните представители се задължават да

...
С полагането на клетва днес народните представители се задължават да
Коментари Харесай

Радев призова депутатите да бранят държавния, а не партийния интерес

С полагането на клетва през днешния ден народните представители се задължават да бранят държавния, а не партийния интерес, да отстояват български, а не непознати цели. Дневният ред на Народното събрание би трябвало да се диктува от ползите на страната и обществото.

Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти преди.

По думите му живеем в комплицирано време и би трябвало да си дадем сметка, че Народното събрание има да взема решение доста въпроси, насъбрани през годините. Голямата задача на всеки един от народните представители е да запази мира, да подсигурява сигурността на страната и на българските жители в една доста комплицирана геополитическа конюнктура и война до нашите граници. Затова Радев пожела триумф на 50-ото Народно заседание и да бъде по-добро от предходното.

Президентът тепърва чака да види дали ще бъде определен ръководител на Народното събрание през днешния ден и дали ще бъде формирано постоянно държавно управление.
 (Не)възможните договаряния
(Не)възможните договаряния

За да има държавно управление е доста значимо всяка от обединенията в възможното парламентарно болшинство да може да споделя новата изпълнителна власт
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР