Министърът на туризма Христо Проданов ще настоява след 31 май

...
Министърът на туризма Христо Проданов ще настоява след 31 май
Коментари Харесай

Министърът на туризма иска помощите за бежанците да се спрат

Министърът на туризма Христо Проданов ще упорства след 31 май да се спрат всевъзможни помощи за бягащите от войната в Украйна.

" Ние проявихме човечност към тези хора, които бягат от война - помогнахме, настаняваме ги, три месеца се грижим за тях. След което е належащо тези хора към този момент да излязат на пазара на труда, да си намерят квартира, да заплащат наем, да живеят по този начин, както живеят всички останали хора. Проявихме взаимност и поддръжка в първите три месеца, след което би трябвало да стартират да живеят и работят, както всички останали ", сподели Проданов пред Българска национална телевизия и добави: " Вчера са изплатени парите на всички хотелиери, приютили украински бежанци. Ще упорствам след 31 май тази стратегия да завърши. "

Според него страната ще спомага за специфични групи за децата, с цел да има къде да бъдат оставени, до момента в който родителите им работят.

От диалозите с 6000 души 90% желаят незабавно да стартират работа, най-вече в бранш хотелиерство и ресторантьорство, сподели Проданов.

Тези 25 000 души, за които страната заплаща, са извънредно нуждаещи се.

Той счита, че измежду останалите 60 000 украинци, някои са с огромни благоприятни условия като скъпи коли, " вършат бизнес, купуват парцели и те основават неверно усещане и отрицателен имидж ". По думите му за първия интервал страната е изплатила 11,1 млн. на хотелиерите за бежанците, само че сумата няма да надвиши 50 млн. до края на интервала.

България кандидатства пред Европейски Съюз, с цел да възвърне парите в бюджета, посочи Проданов.

Министърът на туризма предвижда още, че сезонът тази година ще бъде по-успешен от миналогодишния. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР