Министърът на туризма д-р Илин Димитров замина на работно посещение

...
Министърът на туризма д-р Илин Димитров замина на работно посещение
Коментари Харесай

Министърът на туризма д-р Илин Димитров замина на работно посещение в Турция

Министърът на туризма доктор Илин Димитров отпътува на работно посещаване в Турция, което ще продължи до 23 ноември 2022 година

Той е там по покана на един от водещите турски университети, с цел да взе участие в среща на Черноморската асоциация на университетите, както и с авторитетни локални неправителствени организации в туризма като ТЮРСАБ и ТЮРОБ. Министър Димитров ще дискутира съдействието в областта на образованието по Еразъм+ и опциите за продължение на ползотворните партньорски контакти и взаимни бъдещи планове в региона на туризма и образованието.

По време на визитата си служебният министър ще посети Анкара и Истанбул, с цел да организира работни срещи с Н. Пр. Ангел Чолаков, ексклузивен и пълномощен дипломат на България в Република Турция, Васил Вълчев, общоприет консул на Република България в Истанбул и Борислав Димитров, общоприет консул на Република България в Одрин.

Ключова тематика, която ще дискутира министърът с българските дипломати в южната ни съседка, е готовността на консулските служби да издават визи, както и провеждането на финални диалози по плануваното разкриване на поста аташе по туризъм на България в Истанбул. Неговата съществена роля ще бъде да работи за активизиране на двустранните настоятелен контакти и бизнес връзки сред България и Турция в региона туризма, както и привличането на повече туристи.

Турция е предпочитан сътрудник на страната ни в областта на туризма, което дефинира и дейната работа на Министерството на туризма на турския туристически пазар. Тя е в топ 3 пазари за входящ и пазар номер 1 за произлязъл туризъм. Статистиката демонстрира, че през 2022 година повече от 359 527 турски туристи са пристигнали в България, което е с 59% растеж по отношение на 2021 година Повече от 1,4 милиона български туристи са пътували до Турция през предходната 2021 година. Същият брой, по предварителни данни, се чака ще бъде доближат и през 2022 година

Припомняме, че единствено преди дни, по време на Международното туристическо ревю World Travel Market 2022 в Лондон министър Димитров организира среща с Мехмет Ерсой, министър на културата и туризма на Турция, с който разискаха активизирането на съдействието сред двете страни в региона на туризма, както на равнище институции, по този начин и сред представителите на бизнеса.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР