Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов участва в

...
Министърът на труда и социалната политика Ивайло Иванов участва в
Коментари Харесай

Министър Иванов участва в конференция за Европейския стълб на социалните права

Министърът на труда и обществената политика Ивайло Иванов взе участие в конференция на високо ниво по отношение на Европейския дирек на обществените права, проведена от Белгийското председателство на Съвета на Европейския съюз /ЕС/. Форумът се организира на 15 и 16 април  в белгийския град Ла Юлп, оповестиха от Министреството на труда и обществената политика /МТСП/.

Събитието събра водещи европейски политици , обществени сътрудници и други заинтригувани страни и специалисти, с цел да обсъдят опциите за консолидиране на 20-те правилото на Стълба и да подсигуряват използването им в бъдеще. В рамките на обособените сесии на събитието акцент беше подложен върху достъпа до пазара на труда и до обществена протекция в страните членки, справедливите условия на труд и ранното детско обучение .

По време на заключителна гала на втория ден на форума беше подписана Междуинституционална деклараци я за бъдещето на Европейския дирек на обществените права , която беше подкрепена от България. Документът приготвя обществения дневен ред за идващия законодателен цикъл в по-широката рамка на Стратегическия дневен ред за интервала 2024 – 2029 година и препотвърждава Стълба като компас на обществената политика на Европейски Съюз .

Декларацията бе подписана в наличието на министър-председателя на Белгия Александер Де Кро , ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР