Министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова посети Берковица

...
Министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова посети Берковица
Коментари Харесай

Министър Шалапатова: Още този месец засегнатите от наводненията ще получат финансова помощ

Министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова посети Берковица след наводненията там по-рано през седмицата.

 

Тя разгласи, че още този месец засегнатите от наводненията ще получат финансова помощ в размер до 1512 лв. по-облекчена процедура:

 

" С обособена ведомост всички заявки могат да бъдат обработени още в този момент, през месец юни. И макар че практиката е да бъдат давани в края на месеца след подаденото заявление и неговото утвърждение, особено за наводнените семейства тези помощи могат да бъдат отпуснати след утвърдено заявление още през месец юни. Така че в резюме, моята цел е да видя какво още би трябвало да създадем, има ли нови потребности, с цел да можем да откликнем на потребностите на хората. След визитата в Берковица ще минем и през Враца ".

 

Министърът на труда и обществената политика означи, че ситуацията в Берковица е овладяно.

 

" При визитата си през днешния ден ще разисквам с сътрудниците дали има потребност от допълните ограничения за подкрепяне на потърпевшите. Не приказваме единствено за материална поддръжка с пари, еднократни помощи, вода, храна и препарати, а за психическа и прочувствена поддръжка на хората, които са унищожени след бедствието. Искаме хората да видят, че не са сами и че до тях има страна и хора, които им оказват помощ ", добави министър Шалапатова.

 

Тя уточни, че по искане на Община Берковица към този момент е отпуснато финансиране, с цел да бъдат наети на работа безработни, които да оказват помощ в потърпевшите семейства с почистване, извършване на покупки на храна и друга помощ.

 

Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР