Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева актуализира заповедта

...
Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева актуализира заповедта
Коментари Харесай

Актуализираха заповедта за затворените бизнеси, чиито служители имат право на компенсации

Министърът на труда и обществената политика Деница Сачева актуализира заповедта за краткотрайно лимитираните икономическите действия, чиито служащи могат да получат отплата от страната по план „ Запази ме “ поради това, че е трябвало да излязат наложително в неплатен отпуск. Документът е освежен съгласно стягането на противоепидемичните ограничения, което влезе в действие от през днешния ден, 22 март, оповестиха от МТСП.

Съгласно заповедта в интервала от 22-и до 31 март за обезщетения в размер 75% от осигурителния приход за месец октомври заради краткотрайното затваряне на бизнесите, в които са наети, могат да аплайват заетите в търговски центрове вид МОЛ, магазини на едро и дребно с чиста комерсиална повърхност над 300 кв. метра. Изключение се прави за работещите в супермаркетите, открити щандове и пазари, аптеки, оптики, парфюмерии и магазини за козметика и тоалетни такъми, зоомагазини, защото тяхната активност не е прекратена.

Право на финансова поддръжка в интервала 22-31 март ще имат и работещите във фитнеси, заведения за хранене, обучителни центрове, туристически компании, компании за образуване на конгреси и обществени мероприятия, казина, игрални зали, кина, театри, музеи, библиотеки и други.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР