Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков заяви, че

...
Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков заяви, че
Коментари Харесай

Министерството на труда ще помага на миньорите от Бобов дол да си намерят нова работа

Министърът на труда и обществената политика Бисер Петков съобщи, че ще спомага на миньорите от Бобов дол да си намерят нова работа или да се преквалифицират. Това се постанова, защото идващия месец следва да бъдат съкратени към 400 души поради идното закриване на последния под земята рудник за рандеман на въглища, оповестява БНР.

По време на конференцията " Образование и труд - местни проблеми, световни решения ", в която взе участие и Петков, се разбра, че общината към този момент води диалози с вложители, които могат да предложат нова работа на миньорите. По-късно през днешния ден омбудсманът Мая Манолова ще се срещне със съкратените служащи, с цел да разиска с тях по какъв начин може да им бъде помогнато.

Акцент на срещата ще бъде бъдещето на миньорите, доста от които са в пенсионна възраст, само че заради законодателни промени няма да могат да се пенсионират. Други имат потребност от преквалификация и нови работни места.

От бюрото по труда прецизираха, че съкращенията ще се извършат на няколко стадия, като началото ще е на 16 юли. От общината пък се оповестиха срещу съкращенията и ликвидирането на бранша.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР