Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков връчи награди

...
Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков връчи награди
Коментари Харесай

Бисер Петков връчи награди за постижения в политиката по равнопоставеност между жените и мъжете

Министърът на труда и обществената политика Бисер Петков връчи награди за достижения в политиката по равнопоставеност на дамите и мъжете. Церемонията за връчване на отличителния знак се провежда за втора поредна година от Министерството на труда и обществената политика. Това оповестиха от пресцентъра на МТСП.

Целта на самодейността е да се подчертава върху значимите достижения в ефикасното осъществяване на политиката по равнопоставеност на половете. Създаването и връчването на отличителния знак е регламентирано в Закона за равнопоставеност на дамите и мъжете, който беше признат през 2016 година

„ Наградата е освен морална и знак на авторитет, само че и тласък за институциите и организациите да подобрят своето ръководство. За втора поредна година връчваме отличителния знак за равнопоставеност. Имаме желание да превърнем тази процедура в традиция “, сподели министър Петков по време на награждаването.

Националният съвет по равнопоставеност на дамите и мъжете към Министерски съвет номинира представители в три категории. Отличителен знак получиха Областна администрация Варна в категория „ държавни институции (централна и локална власт) “ и Кремио ЕАД в категория „ Стопански и нестопански организации “. Награда в категория „ Обществени организации и институции “ завоюва „ Общественият женски парламент - 21-ви век “ към КНСБ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР