Министърът на транспорта на Великобритания Джо Джонсън, който е брат

...
Министърът на транспорта на Великобритания Джо Джонсън, който е брат
Коментари Харесай

Британски министър хвърли оставка и обяви сделката за Брекзит за ужасна грешка

Министърът на превоза на Англия Джо Джонсън, който е брат на някогашния външен министър Борис Джонсън, е подал оставка, изтъквайки, че не желае да поддържа проекта на премиера Тереза Мей за развода с Европейския съюз, оповестяват английските медии.

Джонсън написа в блога си, че Мей е предложила на депутатите да избират сред " васална взаимозависимост и безпорядък ".

" За мен става все по-ясно, че съглашението за излизане от Европейски Съюз, което се завърши в Брюксел и Уайтхол даже до момента в който пиша това, ще бъде ужасна неточност ", уточни Джонсън, допълвайки: " Да представиш на страната избор сред два надълбоко непривлекателни резултата, васална взаимозависимост и безпорядък, е неуспех на английската държавност в мащаб, невъобразим от суецката рецесия насам. "

Джонсън също по този начин съобщи, че съглашението, прокарвано от премиера Тереза Мей, ще остави Лондон " стопански отслабен ", неустановеност за фирмите и доста неизясненост за това кои правила на Брюксел би трябвало да бъдат следвани.

Той акцентира, че счита, че ще бъде " изцяло прав да се върне при хората и да ги помоли да потвърдят тяхното решение да излязат от Европейски Съюз ", потвърждавайки позицията му, че референдумът за Брекзит би трябвало да бъде още един. Окончателният вид на съглашението за Брекзит на Тереза Мей ще чака да бъде оповестено през идната седмица.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР