Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков се

...
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков се
Коментари Харесай

Росен Желязков проведе серия от срещи в ЕП по Пакета за мобилност I

Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков се срещна с министрите на превоза на Полша, Унгария, Литва и Латвия в Европейския парламент. Обсъдени бяха позициите на единомислещите страни по Пакета за подвижност I, като представителят на румънската страна съобщи, че Румъния изрично ще се причисли към групата на единомислещите и ще взе участие интензивно в договарянията по пакета.

Министрите се сплотиха към позицията, че досега по Пакета за подвижност I се действаше преждевременно, без мощни причини и разбори. Това постанова започването на нов разговор, в който би трябвало да вземат интензивно присъединяване всички членове на Екологичен потенциал от единомислещите страни, без значение от коя политическа група принадлежат.



По време на срещата със заместник-председателя на Групата на европейските консерватори и реформисти на Екологичен потенциал Рафаеле Фито министър Росен Желязков бе безапелационен, че признатите досега текстове по Пакета за подвижност I се отклоняват значително от първичните си цели. Подходът в пакета е изменен доста и детайлите, които са добавени ще окажат влияние върху действието на автомобилния превоз и конкурентоспособността като облагодетелстват избрани страни членки за сметка на други. „ Надяваме се, че новоизбраният Европейски парламент ще бъде отворен за нашите оферти ", акцентира министърът.

Росен Желязков беседва с координатора по Пакета за подвижност I и член на Renew Europe Group на Екологичен потенциал Хосе Рамон Бауса-Диаз. Двамата разискаха противоречивите текстове в Пакета за подвижност I. Министърът посочи опасенията на единомислещите страни, че по този начин дефинирани текстовете ще доведат до спомагателни часове ръководство и струпване на отмалялост у водачите, което е действителна причина за тежки произшествия. Той напомни, че наложителното връщане на транспортните средства до страните по определяне, ще усили излишно трафика, нездравословните излъчвания и амортизирането на пътната инфраструктура. " Според изследване, оповестено от Европейската комисия, в Европейски Съюз липсват 400 000 безвредни и сигурни места за паркиране и отмора на водачите. Трябва да отпадне възбраната за използването на седмичната



отмора в кабината, до момента в който не бъдат построени тези места ", безапелационен бе българският транспортен министър.

„ Решаването на проблемите в бранша не може да стане единствено с налагането на забрани и ограничавания. Необходим е повсеместен метод, който да подсигурява равни условия за всички страни членки, както и задоволително време за акомодация на бизнеса и превозвачите ", посочи Росен Желязков.

Темата беше разисквана и с ръководителя на Групата „ Идентичност и народна власт " на Екологичен потенциал Марко Зани. Министърът означи, че част от причините на единомислещите страни се споделя и от други периферни страни като Португалия и Исландия. По думите му първоначално Пакетът за подвижност I беше представян като обществена политика, в поддръжка на водачите, само че сегашният вид на текстовете, обсъждани в Екологичен потенциал, води до директна интервенция в конкурентостта на един голям бранш в стопанската система на Европейски Съюз. „ Не виждам нищо обществено в предлагането камионите да се връщат на всеки четири седмици ", добави Росен Желязков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР