Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски подписа

...
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски подписа
Коментари Харесай

Осем държави подписаха създаването на Изпълнителен съвет за Коридор Ориент/Източно-Средиземноморски

Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски подписа Меморандум за съгласие за основаването на Изпълнителен съвет на Железопътен товарен кулоар „ Ориент/Източно-Средиземноморски ". Документът беше парафиран през днешния ден в Брюксел от транспортните министри на Австрия, България, Чехия, Германия, Гърция, Румъния и Словакия.

Новосъздаденият Изпълнителен съвет ще бъде виновен за установяване на общите цели на товарния железопътен кулоар. Също по този начин ще реализира надзора и предприемането на ограничения за обезпечаването на конкурентоспособен товарен транспорт.

„ Развитието на интернационалните товарни транспорти ще способства за построяването и безпрепятственото действие на стабилно Единно европейско железопътно пространство ", съобщи министър Ивайло Московски. Той акцентира, че триумфът на концепцията за железопътните товарни коридори зависи значително от ангажирането на всички заинтригувани страни и потреблението на пазарно-ориентиран метод за облекчение на този тип интернационалните транспорти.

Коридор „ Ориент/Източно-Средиземноморски " стартира от немските пристанища Бремен, Хамбург и Росток, минава през Чехия и Словакия с отклонение, което пресича Австрия, и продължава през Унгария към румънското пристанище Констанца. Друго отклонение е от Румъния през Видин към гръцките пристанища Солун и Пирея, към Истанбул и Бургас. През юни, 2016 година, в Ротердам, 8-те страни подписаха Декларация за развиването на коридора.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР