Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие

...
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христо Алексиев прие
Коментари Харесай

Министър Алексиев прие от името на България председателството на ТРАСЕКА

Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Христо Алексиев одобри от името на България, председателството на Междуправителствената комисия ТРАСЕКА за идващия мандат. Българският министър взе участие в 15 -ата среща на междуправителствената комисия за развиване на интернационалния транспортен кулоар Европа - Кавказ - Азия.

„ Основните ни цели са премахването на институционалните и законови бариери пред превоза и интернационалната търговия; развиването на железопътния и автомобилния бранш, жп и фериботните връзки; морските направления и мултимодалния превоз. Бихме желали да засилим съдействието с Европейската комисия и с интернационалните организации, като се подсигурява хармонизирането на условията и стандартите за другите типове превоз ", сподели по време на съвещанието министър Алексиев.

Българското държавно управление насочи напъните си към построяването на съвременна железопътна и пътна инфраструктура по оста „ Изток-Запад " за основаване на удобни условия за безпроблемно придвижване на хора и артикули, акцентира Христо Алексиев. По думите му, вероятностите за развиване на пътната и железопътната инфраструктура по трасето на коридора ТРАСЕКА са свързани с установяването на бърза, съгласувана и сигурна транспортна връзка в цяла Европа и на югоизток към Турция, Централна и Източна Азия.

Усилията за по-нататъшно модернизиране на двете най-големи български черноморски пристанища Варна и Бургас не престават, като се употребяват както обществени, по този начин и частни източници, сподели още министърът. Той добави, че тези пристанища са от значително значение за обезпечаване на бърз и благонадежден морски превоз сред страните от ТРАСЕКА.

На днешната среща участваха министри и други ръководители от бранш „ Транспорт " от страни членки по Основната многостранна конвенция за интернационален превоз за развиване на коридора Европа-Кавказ-Азия (ТРАСЕКА), наблюдаващи, представители на интернационалните организации и сътрудници на програмата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР