Министърът на търговията на САЩ Джина Раймондо заяви, че е

...
Министърът на търговията на САЩ Джина Раймондо заяви, че е
Коментари Харесай

МВнР: „Хуауей“ решава сама кога да представя продуктите си

Министърът на търговията на Съединени американски щати Джина Раймондо съобщи, че е била „ смутена “ от обстоятелството, че „ Хуауей “ е показал нов смарт телефон с модернизиран чип тъкмо по време на неотдавнашната ѝ аудиенция в Китай.

В тази връзка, през вчерашния ден на конференция на китайското Външно министерство публицист зададе въпрос дали моментът на представянето на телефона е определен съзнателно да съвпадне с визитата на Раймондо в опит тя да бъде „ засрамена “?

Говорителката на министерството Мао Нин отговори: „ Решението по кое време да пусне нов мобилен телефон е на компанията. Ние се противопоставяме на злоупотребата от страна на Съединени американски щати с концепцията за национална сигурност, целяща да потиска китайските компании. Тази дискриминационна и нелоялна процедура подкопава правилото на свободната търговия и интернационалните стопански и търговски правила, дестабилизира световните промишлени вериги и вериги на доставки и не служи на ничии ползи. Съединени американски щати би трябвало да са наясно, че ограничението и потискането на Китай няма да спре развиването му, а единствено ще го направи по-решителен и кадърен в устрема да разчита на личните си сили в софтуерните нововъведения “.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР