Министърът на спорта в Русия Павел Колобков обяви, че страната

...
Министърът на спорта в Русия Павел Колобков обяви, че страната
Коментари Харесай

Русия се надява на над 200 спортисти в Пьончан

Министърът на спорта в Русия Павел Колобков разгласи, че страната се надява да изпрати над 200 спортисти на идните Зимни олимпийски игри в Пьончан 2018 година. За най-големия състезателен конгрес в Южна Корея се готвят повече от 450 руснаци и 217 от тях се чака да покрият условията на Международния олимпийски комитет (МОК). Окончателното мнение на институцията се чака през януари.

Както е известно, заради редицата прегрешения с допинг от миналата Олимпиада в Сочи през 2014 година насам, Русия няма да може да печели медали от Игрите в Пьончан. Състезателите от страната ще се подвизават под безпристрастен олимпийски байрак, а на екипите им ще написа “олимпийски спортисти от Русия”, като вероятно на награждаванията им ще звучи олимпийския химн.

Колобков разгласи, че в Русия се възнамерява ново съревнование за зимни спортове, само че то няма да бъде считано за опция на Зимната олимпиада. Накрая спортният министър акцентира, че Русия не е единствената страна с приложимост на допинг. Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР