Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова очаква Софийският

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова очаква Софийският
Коментари Харесай

Петя Аврамова: Очаквам САС да се произнесе за разрешителното за строеж на Златен век

Министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова чака Софийският административен съд да се произнесе дали постройката "Златен век " има годно позволение за градеж.

Пред публицисти в Народното събрание тя разяснява, че издаденият констативен акт за прекъсване на градежа е поради нарушавания, които касаят подземните етажи, и несъблюдение на действия, които са залегнали в плана, само че не са осъществени, по отношение на преносими платформи за коли, които би трябвало да обслужват подземния паркинг. Отделно имало и прилежащ терен, в който се работи, само че няма строителни бумаги. Аврамова изясни, че има седемдневен период, в който възложителите могат да възразят, и по-късно се издава заповедта за прекъсване на градежа.

Попитана дали след премахване на нарушаванията градежът на "Златен век " може да продължи, районният министър разяснява, че все още има инспекция на профилираната прокуратура, предадени са всички документи, тъй че те ще бъдат прегледани - от издаването на разрешението за градеж до сегашния миг на строителството. В същото време инициативният комитет е подал тъжба в Софийския административен съд, тъй че там следва правосъдно дело и аз се надявам, че способените институции, които ревизират, както и антикорупционната комисия, на която също сме предали всички документи, ще излязат с решение по проблема "Златен век ", добави Петя Аврамова.

Министърът уточни, че постройката има законно издадени строителни бумаги и позволение за градеж, което е влезнало в действие и в годините е било удължавано. "Спорът, който сега стои на дневен ред - има или няма годно позволение за градеж, аз чакам от Софийския административен съд да се произнесе по този въпрос ", добави Аврамова.

Попитана за какво по-рано ДНСК не е спряла градежа, районният министър изясни, че всички инспекции, които са осъществявани до сегашния миг от строителния надзор, са правени от районната дирекция. Това е първата инспекция, която се прави от централната дирекция, персонално арх. Несторов е взел участие в нея, както на място на градежа, по този начин и при обзор на всички строителни бумаги, означи Аврамова. Не мога да разясня дали някой си е затворил очите, могат да разясня, че това, което в този момент е установила инспекцията, е написано в констативния акт. Предписанието е за прекъсване на градежа и премахване на всички позволени нарушавания по време на строителството, уточни районният министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР