Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков съобщи в

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков съобщи в
Коментари Харесай

Николай Нанков: ​Няма бедстващи хора и затворени пътища за леки автомобили

Министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков заяви при започване на полемика за новото райониране на страната, че София и Софийска област са измежду регионите с усложнена пътна обстановка, поради интензивните превалявания от сняг. В Кърджали и Смолян има над 40 сантиметра сняг. Няма бедстващи хора и затворени пътища за леки коли, само че такива има за тежкотоварни, сподели министърът.

Той осведоми, че на автомагистрала " Тракия " има 8-километрова колона в региона на Пазарджишка област, поради аварирал тир. Министърът изрази неодобрение от почистването в тази област и уточни, че ще има осъдени освен почистващи компании, само че и от администрацията. Нанков заяви, че към този момент са преодолени проблемите поради изобилния сняг от тази заран на автомагистрала " Люлин ". По останалите автомагистрали няма усложнения.

Над 1700 машини са ангажирани със зимното разчистване в страната, сподели министърът и прикани хората да потеглят на път, готови при зимни условия и в случай че нямат незабавни аргументи, да отсрочат пътуването. Министърът осведоми, че по-късно денем, дружно с пътна полиция, ще се направи настояща оценка на пътната обстановка в страната и в частност със протичащото се на автомагистрала " Тракия ".

Столичният кмет Йорданка Фандъкова, която също взе участие във форума, заяви, че над 180 машини почистват столицата, а ситуацията продължава да е усложнена поради снега. След 9.00 ч. е възобновена обработката на съществени квартални улици. Основната ни задача е обезпечаване придвижването на градския превоз, сподели столичният кмет. Тя осведоми, че над 1020 индивида, по данни на снегопочистващите компании, разчистват тротоари, подлези и спирки, снегонавяванията обаче не престават и това, по думите на Фандъкова, основава спомагателни компликации.

Разчистването на столичните улици ще продължи и през нощта. Кметът на София прикани хората да потеглят подготвени за придвижване при зимни условия, а при опция да не се излиза с леки коли. Фандъкова моли всички притежатели на здания да се погрижат за почистването на тротоарите пред постройките.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР