Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков назначи за

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков назначи за
Коментари Харесай

Строителният контрол има нов началник

Министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков назначи за шеф на Дирекцията за народен строителен надзор /ДНСК/ арх. Иван Несторов. Той сменя на поста Милка Гечева считано от през днешния ден, 28 септември 2017 година, оповестиха от Министерство на регионалното развитие.

Новината за назначението идва след срещата на водачите на ръководещата коалиция във вторник. Тогава министър председателят Бойко Борисов даде версия за това за какво вицепремиерът Валери Симеонов разгласи преди две седмици уволнението на дългогодишната началничка на ДНСК Милка Гечева във фейсбук, а нито дирекцията, нито министерството потвърдиха. По думите на Борисов Симеонов научил за рокадата от министър Николай Нанков на съвещание на Министерски съвет. „Аз му дължа опрощение за това, че министър Нанков, откакто му е споделил, че ще бъде заменена, не е излязъл да го каже и обществено “, изясни Борисов.

Преди да оглави ДНСК, арх. Иван Несторов беше шеф на дирекция „Геозащита и благоустройствени дейности“ в Министерство на регионалното развитие. Завършил е висшето си обучение в Букурещ в института по архитектура и градоустройство „ Йон Минку “ през 1983 година
Има 11-годишен стаж в Инспекцията за държавен и механически надзор, чийто приемник е ДНСК. Както и 18-годишен стаж в Столична община като поредно е заемал позициите шеф отдел „ Архитектура “, шеф на Дирекция „ Контрол по строителството “ и шеф на Дирекция „ Архитектура и градоустройство “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР