Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков даде брифинг

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков даде брифинг
Коментари Харесай

Къде вали сняг и има ли затворени пътища

Министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков даде брифинг в Ситуационния център на Агенция „ Пътна инфраструктура” и даде информация за ситуацията в страната при почналия през днешния ден снеговалеж.

ВИЖТЕ СТУДЕНАТА КРАСОТА НА ЗИМАТА В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

„ Сняг вали в Софийска област, в Ловешка област, малко в Плевенско, както и по старопланинските проходи – Шипченски проход, прохода „ Троян – Кърнаре”, прохода „ Петрохан”. В Родопите дъждът също е минал в сняг.

Българска академия на науките: По-мека зима от 2016, повече сняг

Декември идва с превалявания. Ще бъде ли студено

За момента няма затворени за леки коли пътища от републиканската пътна мрежа ”,

съобщи министърът.

Затворени за придвижване за тежкотоварни коли над 12 тона са проходите „ Троян Кърнаре”, Рибарица – Шипково, както и на прохода „ Предела”. Заради по-добро разчистване е затворен и пътят за Банско. В следобедните часове имаше изобилен снеговалеж на автомагистрала „ Люлин”.

Има няколко леки произшествия с тежкотоварни коли

в границите на денонощието, както и един по-тежък случай на автомагистрала „ Хемус” покрай Шумен. Там тир е минал през мантинелата и има краткотрайна организация на движението”, сподели още министър Нанков.



Нанков обърна внимание и на метеорологичните условия. „ Очакваме минусови температури през нощта, прогнозата за вторник и сряда е за изобилен снеговалеж. Отправяме апел към водачите да са готови за зимни условия, да оборудват колите си, да бъдат деликатни и дисциплинирани “, прикани той.

Като

най-чести неточности на водачите ,

основали пътно-транспортни катастрофи, районният министър уточни несъобразената с метеорологичната конюнктура скорост, както и неподготвени за зимата гуми, липса на течност за чистачките и износени чистачки.

Вижте подробна прогноза за времето в Sinoptik.bg

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР