Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов възложи днес

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов възложи днес
Коментари Харесай

Гроздан Караджов назначи вътрешна ревизия на „Автомагистрали“ ЕАД 

Министърът на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов разпореди през днешния ден вътрешен одит на държавното сдружение „ Автомагистрали “ ЕАД. Ревизията ще се извърши от дирекция „ Вътрешен одит “ в Министерство на регионалното развитие и ще обгръща интервала от сключването на първите инхаус контракти през 2018 година до края на 2021 година

Одиторите на министерството ще създадат разбор и оценка на финансовото ръководство на „ Автомагистрали “ ЕАД и ще ревизират осъществяването на подписаните контракти посредством по този начин нареченото вътрешно възлагане. Целта е да се откри законосъобразността на управническите решения в сдружението, свързани с разходването на средства и осъществяването на подписаните инхаус контракти, прецизират от министерството.

Назначаването на инспекцията идва откакто предходната седмица от ГЕРБ-СДС оповестиха на брифинг, че близо 40 милиона лв. са платени по инхаус поръчките за градежа на " Хемус " от служебния кабинет и от новото постоянно държавно управление. " През септември предходната година Виолета Комитова заплаща 14 милиона лв. за инхаус поръчки, а тази година 20 милиона лв. са изплатени от министър Гроздан Караджов за Автомагистрала " Хемус ". За няколко месеца са платени към 40 милиона лв. за инхаус поръчки за градежа на автомагистралата ", цитира съответни данни Младен Шишков от ГЕРБ, а негови съпартийци насочиха обществено въпрос към МВР-шефа Бойко Рашков дали това значи, че Комитова и Караджов са съучастници в " закононарушението на века " - по този начин Рашков дефинира разкритията и почналото следствие за злоупотреби и източени средства по линия на публичните поръчки за " Хемус " по времето на държавното управление на ГЕРБ.

Междувременно от Министерство на регионалното развитие оповестиха конкурс за трима представители на страната в Съвета на шефовете на „ Автомагистрали “ ЕАД. Членовете на Съвета на шефовете на сдружението са петима, като другите двама се оферират от Агенцията за обществените предприятия и надзор.

Кандидатите ще би трябвало да показват концепциите си за петгодишен интервал на ръководство на „ Автомагистрали “ ЕАД. Документи за присъединяване се подават до 17 февруари 2022 година Настоящото управление на „ Автомагистрали “ ЕАД остава на позициите си до провеждането на състезанието. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР