Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков откри

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков откри
Коментари Харесай

Пуснаха 3 км от АМ „Струма” край Симитли. Тунел „Железница е напълно готов

Министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков откри пътна права на автомагистрала „ Струма “. Участъкът е след тунел „ Железница “, в посока Кулата, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Отсечката се намира сред село Железница и Симитли, като пътуващите в посока Кулата ще се движат еднопосочно по досегашното трасе на Е-79, а в посока София придвижването ще е в едното платно на автомагистралата.

Пред публицисти министър Шишков разяснява, че въпреки и новооткритата права да е единствено три километра, с стартирането ѝ в употреба ще се облекчи придвижването.

Шишков означи, че във връзка със свлачище преди тунел „ Железница “, станало през октомври 2020 година, е контрактувано със строителя и Агенция „ Пътна инфраструктура “ да бъде изработен план за укрепването му. Този план е подготвен, ще бъде утвърден от Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ), а задачата е да бъде пуснато придвижването на два стадия.

Надяваме се в идващите три месеца строителят да приключи първия стадий на укрепването, тъй че да бъде пуснато придвижването и през тунела, сподели още Иван Шишков. Вероятно това ще се случи в средата на идната година, като строителят е поел ангажимент да бъде приключено, в това число и да се укрепи цялото свлачище и да се пусне целият сектор, разяснява той.

Министърът на районното развиване уточни още, че напъните са ориентирани към по това автомагистралите, които се строят и към този момент са планувани, да бъде пускано придвижването. В рамките на седмица или две има подготвеност да бъде пусната и права от Автомагистрала „ Хемус “ сред Шумен и Белокопитово.

Министър Шишков разяснява и сектора от Автомагистрала „ Струма “ през Кресненското дефиле, като уточни, че би трябвало дефинитивно да се реши по какъв начин да се преодолее механически, с цел да се приключи и този сектор до входа на дефилето. Регионалният министър означи, че при липса на цялостни планове се стига до състояние, в което автомагистралата свършва изведнъж. За да се облекчи тртафикът в тези случаи, се постанова краткотрайна организация на придвижването.

При стартиране на правата в употреба, министър Шишков връчи разрешителното за прилагане (Акт 16) на Нина Белева – шеф отдел в Управляващия орган на Оперативна програма „ Транспорт и транспортна инфраструктура “. На събитието участваха ръководителят на Управителния съвет на АПИ Иво Иванов, зам.-министър Захари Христов, регионалният шеф на Благоевград Николай Шушков и кметът на Симитли Апостол Апостолов.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР