Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков съобщи, че

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков съобщи, че
Коментари Харесай

Регионалният министър отказва да направите незаконните строежи търпими

Министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков заяви, че ще изтегли от Народното събрание проектозакона на предшественика си Иван Шишков, който предвиждаше легализиране на противозаконни градежи.

В края на май за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията (ЗУТ), с който се дава опция да бъдат оповестени за " търпими " инфраструктурни обекти, които дават отговор на техническите правила и правила, само че са стартирани, построени, реконструирани или ремонтирани без изискващите се строителни бумаги - утвърдени капиталови планове и издадено позволение за градеж.

Тогава Шишков уточни, че задачата е по законов ред да бъдат непокътнати построени обекти. Сред посочените от министъра противозаконни строителства са ремонтът на пътища, част от автомагистрала " Хемус " и язовирите при третото ръководство на ГЕРБ.

Днес в отрасловата парламентарна комисия Цеков сподели, че оповестяването на всеки един градеж за поносим отваря Кутията на Пандора. Предвижда да разисква тематиката с браншови организации.

" Универсалният метод е извънредно рисков. Смятаме да проведем правна полемика. Считам, че в решението, което ще предложим, е да има документна инспекция, както и с механически средства, с които да се ревизира дава отговор ли всичко издигнато на нормите ", сподели Цеков.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР