Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков обяви в

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков обяви в
Коментари Харесай

Цеков обяви: Започва изграждането на временното метално мостово съоръжение при Царево

Министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков разгласи в формалната си страница във Facebook, че са почнали построяването на на краткотрайното железно мостово оборудване при Царев. По него е планувано да се пренасочи трафикът от опустошения мост на пътя Царево–Варвара .

Прилагаме целия му пост без редакторска интервенция:

„ Изказвам най-искрени съболезнования към околните на починалите в бедствието, което сполетя Южното ни Черноморие. Мащабите на нещастието са огромни поради изгубените човешки животи.

Всички структури на страната работят в синхрон в помощ на жителите. Звената на Министерство на регионалното развитие са на терен трети ден с хора и техника за премахване в оптимално къси периоди на вредите по пътната инфраструктура и ВиК мрежата.

Започна подготовката на построяването на краткотрайното железно мостово оборудване при Царево. По понтонния мост ще се пренасочи трафикът от опустошения мост на пътя Царево – Варвара. 41-тонен екскаватор и 100-тонен кран спомогат за демонтажа на компрометирания мост. След монтажа на понтонния мост, по него ще могат да минават МПС до 12 т.

До построяването на краткотрайното оборудване трафикът е ориентиран по обходен маршрут. За моторни транспортни средства до 12 т от Царево в посока Ахтопол маршрутът е по третокласния път III-9901 Китен – Царево, подминава се входът за Царево и на идната отбивка се завива наляво около електроразпределителната станция и пожарната. Преминава се през квартал „ Мандрата “ до ул. „ Нестинарка “, през квартал „ Василико “, къмпинг „ Нестинарка “ до кръстовището за село Бродилово и от третокласния път III-9901 до Ахтопол и назад.

Движението по пътя Царево – Малко Търново след с. Изгрев е лимитирано в една лента по оборудването за МПС до 3,5 т. То също е компрометирано от изобилните превалявания. В момента се вършат огледи и се разказват вредите по него.

По оборудването над р. Караагач сред Китен и Царево е въведена краткотрайна организация на придвижване в една лента за МПС до 12 т, заради нуждата от стабилизиране на преходна плоча преди моста.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ предприе незабавни ограничения за разчистване на пътищата в региона на Царево от свлечените камъни, земна маса и дървета от падналите проливни превалявания в региона:

– Всички екипи на ВиК–Бургас са на терен и работят, като е мобилизирана и цялата налична техника, в това число е изпратена такава от ВиК – Стара Загора и ВиК – Пловдив /багери и камиони/
– Багерите са ориентирани към с. Кости, където има потребност от почистване на земна маса
– Към сегашния миг водоподаването е възобновено съвсем на всички места
– Караагач, Лозенец, в Бродилово и Резово към момента се работи по замяна на помпи, само че е обезпечена вода. До няколко часа се чака водата в Резово да бъде пусната
– Пробите от водата от язовир Ясна поляна са към този момент в норма, само че ще се продължи с мониторинга
– ДНСК ревизира строителните бумаги и фактическото осъществяване на оголените след бедствието канализационни тръби по плажната линия на Южното Черноморие
– Специализирана техника „ амфибия “ от ГДПБЗН подкрепя АПИ за огледа на срутения мост. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР