Министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова съобщи по

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова съобщи по
Коментари Харесай

Строят обхода на Поморие през май

Министърът на районното развиване и благоустройство Петя Аврамова заяви по време на парламентарния надзор, че индикативно началото на строителните действия на обхода на Поморие е през май тази година, а срокът за осъществяване на публичната поръчка е 12 месеца от протокола за разкриване на строителната площадка " Образец 2А ". С плана ще се облекчи трафикът, изключително в дейния летен туристически сезон, ще се увеличи и пътната сигурност, посочи министър Аврамова.

Изграждането на обхода на Поморие е включено в програмата " Ново строителство " на Агенция " Пътна инфраструктура " и е на обща стойност 20,923 млн. лв.. Обходният път ще минава западно от града в периферната му част, изясни министърът.

Тя подсети, че по плана са подписани контракти с определените след социална поръчка реализатори и добави, че с цел да стартира строителството на обекта, би трябвало да приключат отчуждителните процедури. С решение на Министерския съвет от 19 януари 2018 година през миналата година са процедирани отчуждения на парцели и елементи от парцели за държавна потребност за построяването на обхода.

Броят на засегнатите частни парцели, които подлежат на обезщетение, е 153. В пътната организация са постъпили три тъжби и възражения против размера на постановеното обезщетение, а във Върховния административен съд, по данни от Министерски съвет, са над 10.

Към момента са платени компенсациите за всички парцели посредством Областна администрация - Бургас, с изключение на за три на един притежател, сподели министърът и добави, че за тях има формирано дело и се чака решение на съда. След привършване на производството по делото ще се действа издаването на позволение за градеж и ще стартира същинската работа по плана, сподели министър Аврамова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР