Министърът на правосъдието Цецка Цачева проведе работна среща с главния

...
Министърът на правосъдието Цецка Цачева проведе работна среща с главния
Коментари Харесай

Цецка Цачева проведе работна среща с главния прокурор на САЩ

Министърът на правораздаването Цецка Цачева организира работна среща с основния прокурор на Съединени американски щати Джеферсън Сешънс.

По време на втория ден от визитата си във Вашингтон министър Цачева срещна господин Сешънс с един от главните целите за Министерство на правораздаването по време на идното българско Председателство на Съвета на Европейски Съюз - институционализиране на Службата на Европейския прокурор.

„ България, като един от основателите за основаването на Европейска прокуратура, ще работи предпочитано за институционализирането и действието на службата и за построяването на връзките с партньорските институции и служби, като ЕВРОЮСТ, ЕВРОПОЛ, ОЛАФ, в това число от страни отвън Европейския съюз ", изясни министър Цачева.

Главният прокурор на Съединени американски щати Джеферсън Сешънс одобри с интерес отправената от министър Цачева покана да участва на конференцията, отдадена на тематиката за институционализирането на Европейската прокуратура, която ще се организира в София през март 2018.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР