Министърът на правосъдието Цецка Цачева приветства участниците в научно-практическата конференция,

...
Министърът на правосъдието Цецка Цачева приветства участниците в научно-практическата конференция,
Коментари Харесай

Министър Цачева приветства участниците в конференция по проблемите в ГПК

Министърът на правораздаването Цецка Цачева приветства участниците в научно-практическата конференция, отдадена на правните проблеми по използването на Гражданско-процесуалния кодекс и вероятните решения за тяхното премахване. Събитието е проведено от Висшия адвокатски съвет се организира под патронажа на Председателя на комисията по правни въпроси към Народното събрание.

„ Новият Граждански процесуален кодекс работи към този момент 10 години. Много или малко е това време? Ако кажем, че 25 са промените и допълненията, направени в него, оказва се че това е доста време. Достатъчно ли е обаче това време да даде предстоящите резултати, които бяха промотирани в претекстовете. Отговорът не може да бъде еднопосочен ", сподели министър Цачева. „ От април 2016 година се вършат опити за конференция за проблемите в Граждански процесуален кодекс ", напомни Цачева. „ За да знаем каква е посоката, която следва да прилагаме и по която да вървим, на първо място е належащо обективно на място да се получи консенсусен отговор за това до каква степен сме стигнали в използването на Граждански процесуален кодекс ", съобщи министърът. Според нея упованията при приемането на Граждански процесуален кодекс са били за създаване и одобряване на нова процесуална просвета на участниците в процеса, ускорение на производството и привършване на делата в отговарящи на европейските стандарти рационални периоди.

„ С присъединяване на адвокати от разнообразни специалности, само че свързани или с използването, или с измененията в Граждански процесуален кодекс, би трябвало да се набележат краткосрочните цели, а за какво не и концептуално да се даде по-далечен взор на това какво следва отсега нататък като развиване на гражданско-процесуалната просвета и Граждански процесуален кодекс ", посочи министър Цачева. „ От образуването на общо мнение по обособени въпроси вследствие на тази конференция ще бъде дадена постоянна основа за правната комисия. Защото когато законопроект, в тази ситуация Граждански процесуален кодекс, опре до правна комисия, сътрудниците са под прожекторите и микрофоните на цялото общество ", сподели в умозаключение министърът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР