Министърът на правосъдието Цецка Цачева председателства днес редовното заседание на

...
Министърът на правосъдието Цецка Цачева председателства днес редовното заседание на
Коментари Харесай

Цачева председателства заседанието на Съвета по прилагане на Актуализираната стратегия за реформа в съдебната система

Министърът на правораздаването Цецка Цачева ръководи през днешния ден постоянното съвещание на Съвета по използване на Актуализираната тактика за промяна в правосъдната система.

По време на съвещанието Съветът разиска и одобри доклад за осъществяване на Актуализираната тактика за продължение на промяната в правосъдната система януари-юни 2017 година, както и двете пътни карти - за осъществяване на рекомендациите от самостоятелния разбор на структурния и функционален модел на прокуратурата и разбора на нейната самостоятелност, както и за осъществяването на рекомендациите от разбора на прокуратурата на Република България на решенията на Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ).

Приет бе и годишният доклад за активността на Съвета по използване на Актуализираната тактика за продължение на промяната в правосъдната система за 2016 година. В хода на полемиките бяха набелязани главните цели за осъществяването на Актуализираната тактиката през втората половина на 2017 година. Участниците в полемиката откроиха като предпочитани за разрешаване проблемите, свързани със правосъдните експертизи, както и с Наредбата за единните условия за придобиване на висше юридическо обучение, която беше призната на 24 април т.г.

Членовете на Съвета одобриха единомислещо, че следва да се промени методът на отчитане на постигнатите цели, като същия бъде съгласуван с признатите пътни карти. Ако има нужда от актуализация на самата Стратегия, обосновани оферти в тази тенденция могат да бъдат направени до 25 септември т.г.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР