Министърът на правосъдието Цецка Цачева отрече информацията, че има предложение

...
Министърът на правосъдието Цецка Цачева отрече информацията, че има предложение
Коментари Харесай

Цецка Цачева: Няма да ставам посланик в Черна гора

Министърът на правораздаването Цецка Цачева отхвърли информацията, че има предложение да стане дипломат на България в Черна гора. В предаването " Лице в лице " по bTV тя добави, че не е обсъждано тя да поеме пост в Конституционния съд.

" Повече от месец, в разнообразни медии се въртят тази вести - дипломат в Черна гора или кандидатура за Конституционния съд. Такива оферти нямам. Много сътрудници ме питаха за какво не го оборвам, само че не е сериозна да се извинявам, че нямам брат. Това би означавало бягство от отговорностите и отговорностите, които сега извършвам ", уточни Цачева.

Бойко Борисов: Маринов желае да стане министър, както командващият Военновъздушни сили изиска да стане президент

Цецка Цачева удостовери, че има опция в четвъртък да бъдат гласувани единствено две министерски назначения - Народното събрание да извърши измененията в районното и в транспортното министерство и те да бъдат поети надлежно от Петя Аврамова и Росен Желязков.

" Несъвместимост във връзка с постовете, който заема сега основният секретар на Министерство на вътрешните работи и възможния му избор за министър, ще възникне от момента на гласоподаване от Народното събрание. След като той персонално е подал искане да му бъде прекъснато правното отношение, правилно беше Министерски съвет да гласоподава такова решение, с предложение до президента за издаване на декрет, тъй като процедурата е написана в Закона за Министерство на вътрешните работи. От почитание към президентската институция, държавното управление приготви документите и те навреме са импортирани на вниманието на Румен Радев ", съобщи министърът на правораздаването.

Във връзка със свадите около срутва в Агенцията по вписванията и избягалите пандизчии, Цачева уточни, че подготвена да си даде оставката във всеки един миг, стига министър председателят Бойко Борисов да я изиска.

Държавният глава: Не става въпрос за война сред институциите, а за съблюдаване на закона
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР