Министърът на правосъдието ще участва в неформалното заседание на Съвета

...
Министърът на правосъдието ще участва в неформалното заседание на Съвета
Коментари Харесай

Министър Славов ще участва в заседанието на Съвет Правосъдие и вътрешни работи

Министърът на правораздаването ще взе участие в неофициалното съвещание на Съвета на Европейския съюз „ Правосъдие и вътрешни работи “, част „ Правосъдие “, което е първото в границите на белгийското председателство. То ще се организира на 26 януари 2024 година в Брюксел, оповестиха от пресцентъра на Министерство на правосъдието.

В дневния ред на министрите на правораздаването на Европейски Съюз е планувано разискване на битката с проведената престъпност, обвързвана с трафик на опиати. Ефективното противопоставяне на проведената престъпност беше предмет на дейни полемики както по време на Шведското, по този начин и по време на Испанското председателство на Съвета.

В тази връзка Белгийското председателство се застъпва за решителни и устойчиви европейски дейности и се чака да включи този въпрос в стратегическите цели за новия законодателен цикъл на Европейски Съюз (2024 - 2029 г.). 

Министрите ще обменят отзиви по отношение на добавената стойност на мрежата от прокурори и съдии от страните членки с на практика опит за разтрошаване на незаконни мрежи, както и по отношение на правосъдното съдействие с трети страни, по-специално с юрисдикции, които не сътрудничат.

Ще бъдат дискутирани и напъните на предходните ръководи на Съвета на Европейски Съюз за трайното включване на въпроса за възстановяване на изискванията в местата за отнемане от независимост и тяхното въздействие върху взаимното доверие сред страните членки.

Председателството слага на полемика въпроси, свързани с опциите за усилване на взаимното доверие сред страните в Европейски Съюз във връзка с осъществяването на присъдите и улеснението на правосъдното съдействие за задачите на осъществяването им.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР