Министърът на правосъдието проф. Янаки Стоилов и екипът му проведоха

...
Министърът на правосъдието проф. Янаки Стоилов и екипът му проведоха
Коментари Харесай

Кьовеши пред Стоилов: Въпросът за специализираното правосъдие е дискусионен

Министърът на правораздаването проф. Янаки Стоилов и екипът му организираха среща с европейския основен прокурор Лаура Кьовеши.
Проф. Стоилов срещна госпожа Кьовеши с целите си като длъжностен министър на правораздаването. Той съобщи, че е уведомил Висшия правосъден съвет за упованията да бъдат излъчени нови български оферти за европейски делегирани прокурори на мястото на отхвърлените шестима.
 Кьовеши и Гешев разговаряха в Съдебната палата Кьовеши и Гешев разговаряха в Съдебната палата
Главният прокурор Иван Гешев и основният прокурор на Европейската прокуратура Лаура Кьовеши организираха среща в Съдебната палата в София....
Проф. Стоилов означи високите упования на българското общество за дейни и резултатни дейности на европейската прокуратура. Той изрази готовността на министерството за съдействие с Европейската прокуратура.
Г-жа Кьовеши акцентира, че за ръководената от нея институция е доста значимо да отговори на високите упования и всички делегирани прокурори да проработят навреме. Европейският основен прокурор акцентира, че с българското държавно обвиняване е подписано работно съглашение за назначение на 10 души и това не е въпрос, който предстои на полемика.
Кьовеши и Стоилов разискаха и тематиката за профилираното правораздаване. Гостът изрази мнение, че въпросът е спорен и в Европейския съюз няма обединен модел.
Според европейския основен прокурор решението по въпроса е политическо и зависи какво е предлагането на министъра на правораздаването. По думите ѝ следствията против лица, заемащи висши длъжности, следва да завършват бързо, тъй като това е в полза на самите тях, на обвиняването и на обществото.
 Иван Гешев пали свещи в черква преди срещата с Кьовеши Иван Гешев пали свещи в черква преди срещата с Кьовеши
Главният прокурор Иван Гешев е във Велико Търново, с цел да се срещне с тамошните прокурори. Пресцентърът на прокуратурата разпострани сн...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР