Министърът на правосъдието Надежда Йорданова проведе работна среща с посланика

...
Министърът на правосъдието Надежда Йорданова проведе работна среща с посланика
Коментари Харесай

Министър Надежда Йорданова се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Обединеното Кралство

Министърът на правораздаването Надежда Йорданова организира работна среща с посланика на Англия Н.Пр. господин Роб Диксън. 

В началото на диалога дипломат Диксън изрази поддръжката на Обединеното кралство за напъните на българската страна за осъществяване на правосъдната промяна и акцентира положителното съдействие в областта на правораздаването. Министър Йорданова срещна посланика с всички стъпки, които министерството подхваща за промени в законодателството, заложени в Коалиционното съглашение и съобщи, че българското държавно управление работи интензивно по тематиката за въвеждане на отчетност и отговорност на основния прокурор и възстановяване на достъпа до правораздаване на жителите. В допълнение тя уточни, че идната седмица Комисията по правни и конституционни въпроси ще преглежда планът на закон за изменение и допълнение на Закона за правосъдната власт в частта по отношение на профилираното правораздаване.
 изображение
Обсъдени бяха и плануваните законодателни промени и вероятните промени на Конституцията, тъй че да бъдат изпълнени съществени рекомендации на Съвета на Европа, отнасящи се до правосъдната система.

Като друга, извънредно значима тематика за двете страни беше обрисувано законодателството в областта на битката с домашното принуждение. Министър Йорданова срещна посланика с работата на екипа ѝ в тази доста наболяла за всички общества тематика. Тя я дефинира като значима освен по отношение на дамите, само че и към мъжете, децата, възрастните хора, във всичките и проявления. Посланик Диксън бе осведомен за работата на основаната междуведомствена работна група за подготовка на законопроекта, както и за последващите дейности по приемането му.

Обсъдени бяха и въпроси на правното съдействие сред двете страни.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР