Министърът на правосъдието Иван Демерджиев съобщи, че би внесъл искане

...
Министърът на правосъдието Иван Демерджиев съобщи, че би внесъл искане
Коментари Харесай

Правосъдният министър е готов да поиска оставката на Иван Гешев

Министърът на правораздаването Иван Демерджиев заяви, че би внесъл искане за предварителното преустановяване на мандата на основния прокурор Иван Гешев.

Причините за това са доста и са свързани, както с работата на прокуратурата по избрани каузи, по този начин и с недоверието на обществото, аргументира се той. Министър Демерджиев дава отговор на въпроси на медии и жители в рубриката „ Властта приказва! Открито “, която Министерският съвет започва на Facebook страницата си през лятото.

„ В качеството си на министър на правораздаването аз смятам, че имам това пълномощие и ще се възползвам от него по причина, че има доста мотиви в активността на господин Гешев, които са съображение да се желае оставката му “.

„ Ще внеса искане за отстраняването на господин Гешев. Поводите са доста и са свързани с най-различни досъдебни производства, които протичат по-странен метод “, разясни министърът.

Демерджиев посочи, че изчаква решението на Конституционния съд може ли правосъдният министър да желае предварителното преустановяване на мандата на основния прокурор.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР