Министърът на правосъдието Данаил КириловДанаил Кирилов е роден на 25

...
Министърът на правосъдието Данаил КириловДанаил Кирилов е роден на 25
Коментари Харесай

Кирилов категоричен: Уронен е престижът на съдебната ни система!

Министърът на правораздаването Данаил Кирилов  Данаил Кирилов Данаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 година в Димитровград. Висшето си обучение получава в СУ "Св. изясни пред публицисти настояването си за уволняване на арбитър Андон Миталов и последвалата реакция от Висш съдебен съвет.

"Дадоха ми 7-дневен период да отстраня минусите в предлагането за отстраняването на арбитър Антон Милтанов. Имаме две нови условия. Първото е, че бяха обнародвани в Държавен вестник промените в Закона за правосъдната власт, в това число и промените, които касаят дисциплинарната отговорност. Второто е, че през вчерашния ден в края на деня са постъпили документите от Инспектората към Висш съдебен съвет по отношение на предварителната инспекция, която е направена за настояването за смяна на мярката по делото на Малинов ", изясни министърът на правораздаването.

По думите му от Висш съдебен съвет са му дали опция да направи разяснения по неговото искане за формиране на дисциплинарно произвеждане за освобождение на арбитър Миталов. "Посочил съм в това предложение основанията, които са по Конституция. Умишлено съм се придържал към рамките, които са по конституционни правила. Поисках да се срещна с документите от предварителната инспекция на инспектората и незабавно ги получих ", безапелационен бе той.

Данаил Кирилов изиска Висш съдебен съвет да уволни съдията, махленски в корупция от Съединени американски щати

По думите му преди да изтече срокът, те ще са подготвени с конкретиката. "Това ще бъдат допълнения към нашите причини от моето предложение ", съобщи правист №1 у нас. Попитан дали в делото на Малинов ще се търсят доказателствата за уронване на престижа на правосъдната власт, той съобщи, че събитията са публично известни, само че, в случай че колегията изиска - ще потвърди и тях. "Да, накърнен е престижът ", съобщи той и добави, че изказването на Помпейо е безапелационното доказателство за това. "Това изказване на Държавния департамент на Съединени американски щати е основано на юридически факт. Не очаквайте пояснения от мен, изказванията би трябвало да бъдат разследвани. Българското правораздаване не би трябвало да бъде безучастно ", съобщи още Кирилов.

Държавният секретар на Съединени американски щати за Миталов: Участвал е в сериозна корупция

"Бездействието в този случай не оказва помощ за укрепването на доверието в правораздаването. За да има доверие - би трябвало да има съответни съответни и своевременни дейности. По Конституция мога да желая единствено освобождение ":, съобщи той.

NOVINI.BG напомня, че по-рано през днешния ден Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет единомислещо реши да даде 7-дневен период на министъра на правораздаването Данаил Кирилов  Данаил Кирилов Данаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 година в Димитровград. Висшето си обучение получава в СУ "Св. да в профил неяснотите в настояването си, както и да уточни доказателства по какъв начин магистратът е уронил престижа на правосъдната власт.

В петък Кирилов изиска съдията от Специализирания съд, на който Съединени американски щати отхвърлиха виза поради корупция, да бъде уволнен. Министърът внесе настояването си в Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет. Днес тя го прегледа и одобри за сведение. Становището на кадровиците е, че Кирилов би трябвало да изложи в действителност условия и да уточни нарушаванията на Миталов, с които той е уронил престижа на правосъдната власт. Днес, без по никакъв метод да разтревожвам най-хубавия правист на ръководещите, дръзвам да кажа, че това предложение има голям брой непълноти и неясноти ". На въпрос кои са тези неясноти шефът Върховен касационен съд отговори: "Кои са съответните дейности от страна арбитър Миталов, с които е оскърбен престижа на правосъдната власт и са нарушени неговите служебни отговорности, както и кои съответни дейности и респективно бездействия са осъществени, по кое съответно дело - всичко това, което е от голяма важност ".

Според шефа на Върховен касационен съд доста значимо било да се посочат и доказателства.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР