Министърът на правосъдието Атанас Славов заяви, че България невинаги съответства

...
Министърът на правосъдието Атанас Славов заяви, че България невинаги съответства
Коментари Харесай

Славов: България невинаги съответства на практиката на Съда на ЕС и Европейския съд по правата на човека

Министърът на правораздаването Атанас Славов съобщи, че България не всеки път подхожда на практиката на Съда на Европейския съюз (ЕС) и Европейския съд по правата на индивида . Той разяснява тематиката по време на конференцията „ Задължителната мощ на решенията на Европейския съд по правата на индивида и на Съда на Европейския съюз за националните съдилища “, която се организира в София. 

Министърът означи, че двете съдилища са значими , тъй като поддържат реда и подсигуряват това, което конвенции и контракти са регламентирали. Според министър Славов тези съдилища са значими за България, тъй като вземат участие в развиването на правния ред.

„ Стандартите, които откриват за правовата страна и правата на индивида, оказват помощ на националните правни системи да се приспособяват в този изменящ се интернационален и европейски юридически ред “, сподели Атанас Славов.

Конференцията е под патронажа на ръководителя на Конституционния съд на Република България Павлина Панова и е проведена от Центъра за образование на юристи „ Кръстьо Цончев “ с поддръжката на Посолството на Кралство Нидерландия в България. На събитието участват ръководителят на Висшия адвокатски съвет (ВАдС) Ивайло Дерменджиев, заместник-ръководителят на задачата на Кралство Нидерландия Юриен ван дер Хорст, ръководителят на Върховния касационен съд Галина Захарова, омбудсманът Диана Ковачева, представители на Висшия правосъден съвет, юристи и други.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР